TV.com will be making changes to the Private Message system the week of Jan 26, 2015. For more information click here

The Moment of Truth

Season 1 Episode 2

Episode 102 - George Ortuzar/Christie Youssef

1
Aired Wednesday 9:00 PM Jan 30, 2008 on FOX

Episode Recap

George Ortuzar continues his quest for $500,000.

Question #8: Have you ever helped someone smuggle something into the country?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question #9: Are you in love with your girlfriend Lily?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question #10: Have you ever lied to Lily about how much money you've lost gambling?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

George's son Alan asks question 11.
Question #11: Have you ever gambled away one of your children's college funds?
Answer: No
Polygraph answer: True

George has completed round 2, and has won $25,000. He opts to continue onto round 3. He judges himself a winner regardless of the outcome now that he has been vindicated by question 11.

Question #12: Do you think your best friend could trust you with his life savings?
Answer: No
Polygraph answer: True

Question #13: Have you ever made a pass at one of Lily's friends?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question #14: Would you break up with Lily if your ex-wife wanted to get back together with you?
Answer: No
Polygraph: True

Question #15: Have you ever stolen money from a job and let someone else take the blame?
Answer: Yes
Polygraph: True

George has completed round 3, and wins $100,000 as he opts to stop.

APRIL 2 UPDATE: George and his girlfriend Lily are also still together, and his son is using part of the $100,000 that George won for his college fund. George did not gamble any of the money away. Christie Youssef, a 22-year-old medical student hopeful and former Miss America contestant stands in. She is accompanied by her mother Nellie, her sister Melissa, and a friend Cole.

Question #1: Did you ever cheat on a college exam?
Answer: No
Polygraph answer: True

Question #2: Have you ever stolen money from your parents?
Answer: No
Polygraph answer: True

Question #3: Do you think you are better looking than your sister Melissa?
Answer: Yes
Polygraph: True

Question #4: Do you believe your mother is overweight?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question #5: Would you be upset if your younger sister got married before you did?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question #6: Do you plan on being a virgin on your wedding night?
Answer: Yes
Polygraph: True

Christie has completed round 1, and has won $10,000. She opts to continue onto round 2.

Question #7 Are you more comfortable around friends that you know are not as attractive as you are?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question #8 Have you ever had a cosmetic procedure to enhance your looks?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question #9: Have you ever been upset by your sister Melissa winning a beauty pageant?
Answer: Yes
Polygraph: True

Miss California 2006, Jacquelynne Fontaine, asks question 10.
Question #10: Have you ever tried to sabotage another contestant?
Time runs out before Christie answers.
More
Less
Wednesday
No results found.
Thursday
No results found.
Friday
No results found.