The Moment of Truth

Season 1 Episode 3

Episode 103 - Christie Youssef/Brandon Corria

1
Aired Wednesday 9:00 PM Feb 06, 2008 on FOX

Episode Recap

The episode begins with a recap of last week's episode. Christie Youssef is brought back out in front of the studio audience to continue her quest for $500,000. Her mother Nellie, her sister Melissa, and her friend Cole are there to support her. Miss California 2006, Jacquelynne Fontaine, is brought out to ask Christie her 10th question, currently going for $25,000.

Question 10: Have you ever tried to sabotage another pageant contestant?
Answer: No
Polygraph answer: True

Question 11: Have you ever secretly been attracted to one of your sister's boyfriends?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Christie has now won $25,000, and we enter the $100,000 round. Christie chooses to continue.

Question 12: Do you believe your father has used money to control you?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question 13: Do you blame your father for tearing your family apart?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question 14: Are you still in love with your ex-fiancé?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question 15: Have you ever forced yourself to throw up after eating to avoid gaining weight?

For the first time since the show has started, someone has chosen to use their "lifeline", a buzzer which immediately stops the contestant from answering the question. Melissa is her savior, and a different question is asked.

New Question 15: As an adult, have you ever taken a nude picture of yourself?
Answer: No
Polygraph answer: True

Christie has just won $100,000! She now has the choice of keeping the money and walking away, or continuing on to the $200,000 round, where she must answer three questions to win that money. Christie decides to walk away with her $100,000, thereby ending her experience. She asks to see what her next question would have been had she decided to stay in the game, and it is given to her.

Question 16: Have you ever felt trapped by your mother trying to control your life?
Answer: No
Polygraph answer: FALSE

Good thing she decided to take the money and run! APRIL 2 UPDATE: Christie Youssef and her sister have both won beauty pageants since the show, and Christie is entering the Miss Ohio pageant. She hopes to soon be a Miss America contestant. With her $100,000, she applied for medical school. She also started dating her ex-fiancee again, but they have since broken up. Our next contestant is Brandon Corria, a 30-year old waiter from Mimosa Beach, CA. He served in the Marine Corps. With him today is Marissa, Brandon's girlfriend, his mother Cheryl, his sisters Courtney and Tracy, and his friends Joey and Patrick. It's time to begin!

Question 1: Have you ever taken another server's tip and kept it for yourself?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question 2: Did you join the Marines just to impress your father?
Answer: No
Polygraph answer: True

Question 3: Do you use the lack of money as an excuse to keep from proposing to Marissa?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question 4: In the last six months, have you driven a car while you were intoxicated?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question 5: Have you ever had sex with someone whose name you did not know?
Answer: No
Polygraph answer: True

Question 6: In the past year, have you ever sent flirtatious text messages to any woman other than Marissa?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

On to the $25,000 round. Brandon chooses to move on.

Question 7: Is there anything you did during your time in the Marine Corps that you are ashamed of?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question 8: Have you ever changed the amount on the customer's credit card receipt in order to receive a bigger tip?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question 9: Have you ever made ethnic jokes about Marissa's family?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question 10: Do you sometimes feel that Marissa is boring?
Answer: Yes
Polygraph answer: True

Question 11: While working as an underwear model, did you ever stuff your underwear?
Answer: No
Polygraph answer: FALSE

Brandon seems shocked at that answer, and loses the $10,000 he had won, going home with nothing. That ends tonight's episode!
More
Less
Sunday
No results found.
Monday
No results found.
Tuesday
No results found.